Bodrogi PET kupa – szemétszüret a Bodrogon

Bodrogi PET kupa – szemétszüret a Bodrogon

Önkéntesek jelentkezését várjuk! A Bodrog Egyesület és együttműködő partnerei szemétszedő nemzetközi vízitúrát szerveznek szeptember elején a Bodrog szlovák és magyar szakaszán. Bodrog folyónk sajnos időről-időre nagy mennyiségű hulladékot szállít. Ennek forrása elsősorban az ukrajnai Kárpátalja, ahol a kommunális lerakók hiánya és az emberi felelőtlenség a fő felelősök. Több a környezetvédelem ügyéért küzdő szervezet ez év őszén egy több napos akcióval kívánjuk segíteni, hogy az úszó pillepalackok borzasztó látványa mérsékelődjön és felhívjuk a közvélemény figyelmét a jelenség kezelésével kapcsolatos preventív intézkedésére.

A szemétszedő vízitúra időpontja: 2020. szeptember 7-13. (hétfőtől-vasárnapig)

A túra során szervezők biztosítják a vízitúrához és az önkéntes munkához szükséges eszközöket, valamint a túra során az ellátást (szállás, étkezés és szállítás). A túra során az akció bázisa Bodrogolaszi község lesz, ahová minden estére visszatérünk. A résztvevők felé támasztott elvárások: 18. életévét betöltése, az úszás képessége és legalább napi 6 óra önkéntes munka vállalása és a jelentkezési lap kitöltése és eljuttatása a szervezőkhöz augusztus 31-ig!

Bővebb információ és jelentkezési lap igénylése:

bodrogtura2020@gmail.com

00 36 (20) 350 9061

A program lebonyolítását segítő együttműködő szervezetek: a Bodrog Egyesület, a Holocén Egyesület a Termeszetfilm.hu és a szlovákiai Bird Life Slovensko; támogató a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 Kisprojekt Alapja

A cikkek tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.