Bodrog, az élő folyó

Bodrog, az élő folyó
huflag

Vezető kedvezményezett neve: Bodrog Egyesület (http://bodrogegyesulet.hu)

Partner: Bird Life Slovensko (http://www.vtaky.sk/)

Projekt címe: Bodrog, az élő folyó

Azonosító: FMP-E/1901/1.1/029

Támogató: SKHU Kisprojekt Alap

Futamidő: 2020.04.01-2021.06.30.

Projekt összköltsége: 57 327,33 EUR, amelyből a Regionális Fejlesztési Alap hozzájárulása 48 728,23 EUR (támogatás mértéke: 85 %)

Célterület: Latorca és a Bodrog folyók partján (a folyók szlovákiai és magyarországi szakaszán) vagy közelében lévő települések lakossága

Projekt céljai: A  Latorca és a Bodrog folyók partján (a folyók szlovákiai és magyarországi szakaszán) vagy közelében lévő települések lakosságával megismertetni lakóhelyük és környezetének természeti értékeit különböző szemléletformáló tevékenységeken keresztül. Ezáltal felhívni a figyelmet a védett területekre, növény- és állatfajokra, ezek megőrzésének fontosságára. Közvetett cél a civil közösségek határ menti együttműködésének elősegítése a helyi lakosság érzékenyítése és ismereteinek bővítése érdekében, a közvetlen környezetükben található élőhelyek, továbbá veszélyeztetett növény- és állatfajok kapcsán. Szemétszedő vízitúrával célunk a figyelemfelhívás a határon túlról érkező folyószennyezésre.

Leírás: Határ menti együttműködés keretében a Latorca – szlovákiai szakaszának -, valamint a Bodrog folyók – szlovákiai és magyarországi szakaszának – völgyének páratlan szépségű és sokféleségű természeti értékeinek bemutatása a helyben élők, továbbá a nagyközönség számára. Ezáltal a biológiai sokféleség védelmének és az Európai Unió Natura 2000 ökológiai hálózatának népszerűsítése. A projekt során megvalósuló tevékenységek: vándorkiállítás összeállítása és bemutatása ökojátékokkal, szemléletformáló előadások, szemétszedő vízitúra, kiadványok és ismeretterjesztő film készítése.

A cikkek tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.