Vetélkedő

A 3 fordulós vetélkedő szervezését és lebonyolítását a projekt kedvezményezett településeinek általános iskoláiban valósítottuk meg. A vetélkedő előkészítéseként egy felhívást készítettünk, majd már a jelentkezési lappal és az első forduló feladatával együtt elküldtük elektronikusan az iskolák e-mail címére. A jelentkezés módja a jelentkezési lap és az első fordulót jelentő, 10 kérdésből álló totó kitöltése és visszaküldése volt.

A totón min. 8 pontot (1 helyes válasz 1 pontot ér) elérő csapatok jutottak tovább a második fordulóba, ami egy kreatív feladat volt, valamilyen tárgy, eszköz készítése, amely energiatudatosságot tükröz. Erről egy leírás és fotók készítése voltszükséges, amelyet elektronikusan küldtek be a csapatok. A kapott pontok hozzáadódtak az első forduló pontjaihoz, így alakult ki a csapatok közötti sorrend.

A harmadik forduló maga a döntő volt, ami már élőben zajlott a legjobb csapatok részvételével. A döntő helyszíne Bodrogolaszi volt. Itt a csapatoknak be kellett mutatniuk a 2. forduló pályamunkáit, majd egy 8 kérdéses feladatsort kellett kitölteniük, amelyben egyszerű (kvíz, keresztrejtvény) és kifejtendő kérdések is voltak. A döntő alkalmával az 1. és 2. forduló pontszámai hozzáadódtak a döntőben szerzett pontokhoz, így alakul ki a végső sorrend. Az 1-3. helyezett csapat oklevélben részesül. Az első helyezett csapat kísérőtanárukkal egy kétnapos ökotúrán vehetett részt teljes ellátással. A 2. helyezett jutalma egy egynapos ökotúra volt. egy később kiválasztott megújuló energia telepre szakvezetéssel és ebéddel, míg a 3. helyezett félnapos kirándulást nyert a Tiszalöki Vízerőműhöz.

A cikkek tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.